Page 2 of 3

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Mon May 20, 2019 10:31 am
by k brown
Well after a bit more mucking and head-scratching I got partway there technically - figured out how to bypass the KS internal noise source and connect the synth's osc and/or noise. But yeah, even with Martin's correlations above, I can't figure out which controls I can eliminate and still have it function somewhat as described (sketchily) in the Accelerator manual. Panel real estate is limited and Martin's build has several controls not on the Accelerator. Also the Acc. String Filter has three mod inputs: Tune, Feedback and Damp, Martin's K-S has no mod inputs and I can't quite work out how/where they'd be added.

I can buy some real estate buy ditching the EQ - better to have the K-S; then I can just include all Martin's controls; if I can just figure out the three modulation inputs.

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Mon May 20, 2019 10:52 am
by Spogg
k brown wrote:I can buy some real estate buy ditching the EQ - better to have the K-S; then I can just include all Martin's controls; if I can just figure out the three modulation inputs.


Yeah that sounds better! I've never been a great fan of having eq on a synth. You can do that easily in the DAW.
I expect someone will put me right on that view! :lol:

BTW, I didn't see a preset manager in the synth. Maybe it was hidden away somewhere...

Cheers

Spogg

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Mon May 20, 2019 11:03 am
by k brown
Yes all the versions I've saved have one - the first one I posted, it's probably hidden behind a panel GUI.

To bed now - 3am here.

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Mon May 20, 2019 11:28 am
by lalalandsynth
I second that , no need for eq on a synth.

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Mon May 20, 2019 5:20 pm
by k brown
Yep.

I do think I'll do two versions of this, because I do Like the sound of the 'country boy's' comb filter.

Do I need to worry about this inside the K-S IV?

1pole HiCut.jpg
1pole HiCut.jpg (129.19 KiB) Viewed 2252 times

Was this module superseded?

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Tue May 21, 2019 7:06 pm
by k brown
I fixed this by toggling the Ruby inside the 'error alert' module off, then on.

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Tue May 21, 2019 8:05 pm
by k brown
@Martin -

The 'randomOsc4' synth is truly beautiful. Eagerly awaiting further development. :P

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Wed May 22, 2019 3:43 am
by martinvicanek
k brown wrote:Martin - have you had a chance to look at my website to see if there's a GUI style (or combination thereof) you'd like for KS IV?

So much to choose from, your site is overwhelming. twoBYthree is cool!

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Tue Jun 04, 2019 9:21 pm
by k brown
Two By Three's GUI is based on a commercial plug-in (Ableton Operator), so best to stay away from that. Since you seemed pleased with the GUI for RandomOsc 4, here's K-S IV (with Spogg's additions and presets) in that style.

K-S IV_s copy.jpg
K-S IV_s copy.jpg (26.68 KiB) Viewed 1964 times

K-S IV_s.fsm
(220.78 KiB) Downloaded 81 times

And a 'lite' version with just the Karplus, stripped of the effects.
K-S IV.fsm
(155.35 KiB) Downloaded 77 times


With FS 3.0.8.1

Re: Martin - pick a GUI for Karplus synth?

PostPosted: Wed Jun 05, 2019 12:48 am
by wlangfor@uoguelph.ca
lalalandsynth wrote:I second that , no need for eq on a synth.


Maybe You're right but I often rely on them.. :(

Downloaded Your Synth BTW Kevin, thanks :D